Informatie voor nieuwe leden

Hartelijk dank voor jouw belangstelling in onze vereniging. We hopen jou te kunnen verwelkomen als lid van onze vereniging en dat je veel plezier zult beleven aan het fietscrossen. Hier volgen nog wat praktische gegevens.

Als je voornemens bent lid te worden van de Durtrappers, of gewoon eens wilt kijken of fietscrossen echt is voor je is, is er de mogelijkheid een 4-tal keren gratis mee te trainen. Voor meer informatie hierover kun je tijdens de trainingsuren terecht in de kantine.

De contributie bedraagt 90 euro per persoon per jaar. Hierbij is het verplichte basislidmaatschap van de KNWU inbegrepen.

Tijdens de clubtrainingen is de volgende kleding verplicht:

 • Lange crossbroek (of spijkerbroek)
 • Trui of jas met lange mouwen
 • Een helm met kin beschermer
 • Handschoenen

Nieuwe pakken worden geschonken door sponsors. Dit is een eenmalige aanschaf voor 2 jaar. Nieuwe leden komen bij een nieuwe sponsorperiode weer in aanmerking voor een pak, de voorwaarden hiervoor zijn dat je BZK (afdelings) wedstrijden rijdt. Mocht je fietscrosskleding willen aanschaffen kun je contact opnemen met Verlu, hij verkoopt ook crossfietsen (info@verlu.nl) (www.verlu.nl).

Als lid van FCV de Durtrappers wordt je door de secretaris ingeschreven in het ledenbestand van de KNWU en ontvang je een basislidmaatschap, met dit lidmaatschap kun je deelnemen aan de interclub en BZK (afdeling zuid) wedstrijden. Je ontvangt ook een inlogcode van de KNWU en daarmee krijg je toegang tot de KNWU site.

Om TC (nationale) wedstrijden of internationale wedstrijden te fietsen heb je een licentie nodig, hier komt ook een pasfoto op.Een pasfotoformulier kun je vragen in de kantine van de vereniging, deze kun je invullen en opsturen naar de KNWU. De foto kun je ook uploaden via de site van de KNWU met je inlogcode, via deze site vraag je dan zelf een licentie aan. De secretaris krijgt dan ook bericht van aanvraag en moet deze goedkeuren en vervolgens wordt de licentie thuis gestuurd. Kosten van de licentie zijn voor eigen
rekening. Alle licentiehouders van 17 jaar of ouder hebben een verklaring van medische geschiktheid nodig.

Er zijn diverse wedstrijden gedurende het seizoen. Je bepaalt zelf welke wedstrijden je fietst, dit beslis je per wedstrijd. Per wedstrijd betaal je inschrijfgeld en bezoekers betalen entree.

Je kunt de volgende wedstrijden rijden:

 • Clubwedstrijden: deze wedstrijden zijn voor leden en trainingsleden van De Durtrappers. Deze wedstrijden zijn meestal tijdens de trainingstijden.
 • Interclubwedstrijden: deze wedstrijden zijn voor leden van Luyksgestel, Valkenswaard, Dessel, Peer en Veldhoven. Deze verenigingen organiseren allemaal een wedstrijd op zaterdag.
 • BZK(afdelingwedstrijd): wedstrijden voor leden van afdeling Zuid, waar onze vereniging onder valt. Dit zijn ongeveer 8 tot 9 wedstrijden per seizoen, op zondag in Brabant en Limburg. Het BZK kent een “eigen klasse”, hiervoor krijg je punten voor de competitie die het hele seizoen doorloopt. En een “open klasse”, dit is een dagwedstrijd, hiervoor is aan het eind van de wedstrijd een prijsuitreiking met prijzen voor de 3 beste rijders per klasse. Je kunt aan beide ritten meedoen maar de open
  klasse is niet verplicht.
 • Nationale wedstrijd: wedstrijd voor het Nederlands kampioenschap. Ongeveer 6 wedstrijden per seizoen, “topcompetitie”(TC), door heel Nederland. De wedstrijd vindt plaats op zondag met trainingsmogelijkheden op zaterdag en zondag.
 • Internationale wedstrijd: informatie hierover is te vinden op de site van de KNWU.